PRAVILA O PRIVATNOSTI

Ekonos d.o.o pravila privatnosti web stranice

Ovo je stranica sa pravilima o privatnosti („Pravila privatnosti“) za Ekonos d.o.o. web stranicu sa naslovnom stranicom na domeni ekonos.hr („ Web stranica“). Pravila privatnosti postavljaju naše politike vezane uz kolekciju, korištenje ili objavljivanje određenih osobnih identifikacijskih informacija („Osobne informacije“) a koje se tiču korištena ove stranice. Vaše korištenje stranice znači da razumijete i prihvaćate pravila privatnosti. Ova pravila privatnosti su inkorporirana i dijelom pravila korištenja i uvjeta web stranice Ekonos-a u kojima se upravlja vašim korištenjem ove stranice, te će se smatrati dijelom pravila i uvjeta i činiti jedan unificirani dokument.

Za izbjegavanje sumnje, ova pravila privatnosti se odnose na osobne informacije koje su skupljene kroz ovu web stranicu, ali ne i na offline poslovne aktivnosti Ekonos-a.

Pod kojim uvjetima skupljamo Vaše osobne podatke?

 

Osobni podaci

Kada nam pošaljete e-mail upit ili zahtjev kroz „Kontakt“ formu na ovoj stranici, skupljamo vaše ime, adresa, broj telefona, e-mail adresu i druge informacije bitne za vaš upit/zahtjev. Također zadržavamo osobne podatke kao dio procesa zapošljavanja i kad popunite online aplikaciju za zapošljavanje, kreirate vaš „Online profil“ i u njega upišete vaše osobne informacije (ime i prezime, adresa, broj telefona, e-mail adresa i druge informacije vezane uz zaposlenje). Takve osobne informacije se samo čuvaju u razdoblju potrebnom za ispunjavanje vašeg upita/zahtjeva ili obrade zamolbe za zapošljavanje. Također ćemo možda prikupiti dodatne osobne podatke od vas kroz druge forme na stranici, kroz e-mail korespondenciju ili druge online načine. Prikupljene informacije će biti minimalne s kojima Ekonos može kvalitetno odgovoriti na vaš upit/zahtjev. Ukoliko će biti potrebne dodatne informacije to će biti dodatno naglašeno, a dostavljanje tih informacije je dobrovoljno. Dodatne informacije ćemo zahtijevati samo u slučaju kako bismo mogli pružiti najkvalitetniji odgovor na vaš upit/zahtjev. Osjetljive informacije nisu prikupljane kroz ovu stranicu osim gdje je to zakonska obveza kao dio procesa zapošljavanja. Osjetljive informacije uključuju podatke vezane uz: rasu, etničko podrijetlo, politička mišljenja, vjerska ili druga uvjerenja, fizičko i mentalno zdravlje, seksualna orijentacija i kriminalni dosjei. Kada pružite osjetljive informacije to će se prihvatiti kao eksplicitni pristanak za korištenje tih informacija u svrhu za koje su dane.

 

Tehnički podaci

Kada posjećujete ovu stranicu, možemo skupljati tehničke podatke koji vas ne mogu samostalno identificirati po imenu. Ove informacije mogu uključivati vašu IP (Internet Protocol) adresu, koje ste stranice posjetili na našoj stranici, druge stranice koje ste posjetili na webu i koji Internet preglednik koristite za pregled stranica. Tehnički podaci se koriste za mjerenje i poboljšanje efektivnosti stranice, kao pomoć u dijagnozi problema sa našim serverima, za administraciju ove stranice, kako bi se vidjelo otkuda dolazi mrežni promet i kako bi identificirali naše korisnike. Također možemo skupljati druge identifikacijske informacije (koje nisu osobne prirode) kroz ovu stranicu, poput mjerenja aktivnosti korisnika i preferencija (također poznato i kao demografski ili profilni podaci). Trenutačno ne (ali zadržavamo pravo da u budućnosti postoji takva mogućnost) kombiniramo podatke opisane u ovom paragrafu sa osobnim podacima.

 

Koristimo li kolačiće („cookies“)?

Možemo koristiti kolačiće da sačuvamo i ponekad pratimo informacije o vama. Kolaćići su male podatkovne datoteke koje se šalju vašem Internet pregledniku ili povezanom softveru od strane web servera i spremaju se na tvrdi disk vašeg računala. Kolačići spremaju gdje ste bili na stranici i što ste gledali. Radeći to, kolačići nam mogu omogućiti da povežu vaše korištenje web stranice sa vašim osobnim informacijama. Mnoge druge web stranice koriste kolačiće za slične i iste svrhe.

Većina Internet preglednika se može namjestiti da vas obavijesti kada vam se pošalje kolačić i pružiti vam mogućnost da odbijete taj kolačić. Uz to, vaš Flash dodatak se može namjestiti da odbije ili briše Flash kolačiće. Odbijanje kolačića neće utjecati na vaše korištenje web stranice. Međutim, odbijanje kolačića vas može u pojedinim slučajevima spriječiti od korištenja ili negativno utjecati na prikaz ili funkcionalnost web stranice ili drugih područja ili mogućnosti web stranice.

 

Koristimo li „web bube“?

Možemo koristiti „web bube“ (detaljno objašnjenje u nastavku teksta) na našoj stranici ili u našoj komunikaciji s vama kako bismo verificirali vaše preglede i/ili zaprimanje komunikacija. „Web buba“ je obično jedan piksel, transparentna slika (premda može biti i vidljiva slika) koja je locirana na web stranici ili u e-mailu, a koja je zaprimljena od udaljene lokacije na Internetu čime se omogućuje verifikacija pregleda individualne osobe ili potvrda primanja web stranice ili e-mail adrese.

 

Korištenje osobnih informacija

Koristimo osobne informacije skupljene na ovoj stranici za raznolike svrhe poslovanja a i u druge po potrebi. Primljene osobne informacije se koriste samo za specifične svrhe koje su navedene osim gdje vi eksplicitno odaberete primanje drugih informacija od Ekonos-a. Prilikom zahtijevanja materijala ili traženja kontaktiranja s naše strane biti će opcija za zaprimanje drugih informacija koje bi vam mogle biti od interesa, na primjer:

 

Da odgovorimo na vaš upit/zahtjev koji ste poslali preko e-maila ili kontakt forme

Da procesuiramo vaš zahtjev i pružimo vam zahtijevane materijale.

Kontaktirati vas kada zahtijevate daljnje informacije

Da vam pošaljemo e-mail poruke koje promoviraju naše usluge i produkte. (Možete odustati od zaprimanja određenih promocijskih e-mail poruka od nas kao što je opisano u dalje u tekstu.)

Dijelimo li vaše osobne informacije

 

Možemo ugovoriti sa drugim pravnim ili fizičkim osobama da vam pruže usluge koje tražite od nas a koje ste zatražili od nas preko ove web stranice ili naših poslovnih aktivnosti. Takvim pravnim ili fizičkim osobama će možda biti dan pristup vašim osobnim informacijama za njihovu upotrebu, a u vezi sa uslugama koje su tražene.

 

Možda ćemo koristiti usluge trećih strana da razvijemo ili održava našu web stranicu, održava našu bazu podataka, služi kao sustav za slanje e-maila ili da pruža neke druge usluge za ovu web stranicu. U vezi s time, takve treće strane mogu pristupiti vašim osobnim informacijama radi korištenja u naše ime u skladu sa ovim pravilima privatnosti.

 

U slučaju prodaje, spajanja, konsolidacije, promjene vlasništva, transfera imovine, reorganizacije ili likvidacije našeg društva postoji mogućnost da ćemo transferirati, prodati ili dodijeliti vaše osobne informacije trećim stranama uključenima u takav navedeni događaj.

 

S vremena na vrijeme, može se zahtijevati od nas da pružimo osobne informacije u slučaju sudskog naloga, policijske istrage, zakonske obaveze ili nekog drugog slučaja koji zahtjeva intervenciju od strane zakona. Također zadržavamo prava da prijavimo zakonskim institucijama  i agencijama bilo kakve aktivnosti za koje mi, u dobroj vjeri, mislimo da su nezakonite. Također ćemo pružiti bilo kakve informacije vezane uz vas u slučaju potrebe regulatornih ili drugih zakonskih obaveza kako bi omogućili da ova web stranica funkcionira ili u slučaju potrebe branjenja naših prava ili prava naših korisnika ili ako ste uključeni (ili postoji osnovana sumnja da ste uključeni) u bilo kakve ilegalne ili štetne aktivnosti ček i bez sudskog naloga ili druge zakonske obveze. Možemo objaviti određene osobne informacije kada vjerujemo da je takva objava potrebna da zaštitimo naša prava, vlasništvo i našu sigurnost i sigurnost drugih.

 

Imate li izbora vezano uz korištenje vaših osobnih informacija

 

Odjava

Ukoliko biste se htjeli odjaviti sa naših promotivnih ili marketinških e-mailova u budućnosti, možete nam javiti tako da pošaljete e-mail na info@ekonos.hr sa e-mail adresom koju želite maknuti sa naše liste. Međutim, vaše odjavljivanje sa liste promotivnih i marketinških e-maila ne znači da vas nećemo kontaktirati sa vama putem e-maila ili drukčije vezano uz vaše postojeće odnose s vama. Vaš zahtjev za odjavljivanjem se također neće odnositi na našu međusobnu korespondenciju koja je već započela.

 

Pristanak na obradu

Pružajući bilo kakve osobne podatke na web stranici u potpunosti razumijete i nedvosmisleno pristajete na transfer takvih osobnih informacija, skupljanje i obradu osobnih informacija unutar Republike Hrvatske, ali unutar opsega unutar ove politike privatnosti.

 

Sigurnost

Opće prihvaćeni tehnološki standardi i operativne sigurnosti su implementirani radi zaštite osobnih informacija od gubitka, zloupotrebe, promjene ili uništavanja. Svi partneri, zaposlenici i druge odgovorne osobe su dužne čuvati osobne podatke povjerljivima i samo autorizirano osoblje ima pristup ovim informacijama,

Molim vas da budete pažljivi kada šaljete osobne informacije nama preko e-maila. E-mail obično nije siguran način prijenosa informacija.

Zbog otvorene prirode Interneta, ne možemo garantirati da će bilo koja informacija spremljena na našim serverima ili poslana od nas ili od vas biti uvijek zaštićena od neautoriziranog pristupa. Koristeći ovu web stranicu, pokazujete da razumijete i slažete se da pretpostavljate ove rizike.

U malo vjerojatno situaciji kada vjerujemo da je sigurnost vaših osobnih podataka u našem posjedu ili kontroli kompromitirana, možemo vas obavijestiti o tome. Ako je obavijest prikladna, nastojat ćemo što prije i u opsegu kojem je moguće i ako imamo vašu e-mail adresu, možda ćemo vas obavijestiti sa e-mailom.

 

Pristup i ispravak

Ekonos d.o.o. ne preuzima odgovornost za potvrđivanje kontinuirane točnosti vaših osobnih informacija. Kada je to praktično moguće, ako obavijestite Ekonos d.o.o. da vaše osobne informacije više nisu točne, potrebne korekcije će biti napravljene.

 

Treće strane

Nemamo kontrolu nad time koje informacije treće strane prate i/ili prikupljaju, i nemamo odgovornost i obvezu za bilo koje praćenje, prikupljanje podataka ili druge aktivnosti trećih strana.

Zahtjevi za korištenjem stranica od strane osoba sa prebivalištem u Hrvatskoj

Vi izjavljujete i jamčite da imate prebivalište na području Republike Hrvatske. Slažete se da će se hrvatski zakoni odnositi na ovu politiku privatnosti i vaše osobne informacije bez obzira na zakone koji su vezani uz izbor ili zakonski konflikt.

Koga možete kontaktirati ako imate pitanja ili brige?

 

Molimo vas da nas kontaktirate na info@ekonos.hr kako biste prijavili bilo kakvu znanje ili sumnju u kršenje privatnosti ili napade na privatnost ili kako biste predali pitanja ili prigovore vezane uz privatnost.

11023 ukupne posjete 2 posjete danas

Nastavkom korištenja ove web stranice pristajete na korištenje kolačića (cookies) više informacija

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close